1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Project
  4. Project algemeen
  5. Hoe voeg ik projectinformatie toe door kopiëren en plakken vanuit Excel?

Hoe voeg ik projectinformatie toe door kopiëren en plakken vanuit Excel?

In de Project app kan informatie vanuit Excel eenvoudig gekopieerd en geplakt worden als projectinformatie:

1. Klik in de Project planning-tab op het menu en kies ‘Projectgegevens importeren’.
  2. Plak de gewenste velden vanuit een Excel bestand.

3. Kies of de header geïmporteerd moet worden als veldwaarde (“De geplakte data bevat kopteksten”). Indien dit gewenst is, dan worden deze waarden overgenomen en wordt geprobeerd om automatisch de bijpassende veldnaam te selecteren. Wanneer dit niet aangevinkt wordt, moet je de veldnamen handmatig selecteren. Je moet per kolom een veldwaarde kiezen om de gegevens op te kunnen slaan.
  4. Zodra je een veldwaarde hebt gekozen, wordt het verwachte datatype (tekst, getal of datum) weergegeven. Wanneer de waarde van de geïmporteerde data niet overeenkomt met het datatype, zal dit in rode tekst worden weergegeven. Je zult de gegevens dan moeten aanpassen om de data te kunnen importeren.
    Let op: je kunt hier één projectregel tegelijk importeren. Bij het plakken van meerdere regels wordt alleen de eerste regel geïmporteerd.
  5. Wanneer de data uit Excel juist geïmporteerd is, klik je op ‘Project bijwerken’. Vervolgens worden alle waarden toegevoegd als projectinformatie.