1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Project
  4. Project algemeen
  5. Hoe stel ik rechten voor canvassen in bij projectmodellen?

Hoe stel ik rechten voor canvassen in bij projectmodellen?

Bij het gebruik van projectmodellen kan ingesteld worden of projecten de inrichting van het projectmodel blijven volgen, of dat de projectmanager de rechten heeft om de projectinrichting zelf aan te passen. Zo kun je onder andere instellen of de projectmanager de canvassen mag bewerken of niet:

1. Vink de optie Projectmanager kan canvassen bewerken aan en klik op Opslaan.

2. Projectmanagers kunnen vervolgens canvassen configureren door in het dropdown-menu rechts boven in het scherm te klikken op de knop Canvassen configureren.

3. Er verschijnt een pop-up waarin de canvasconfiguratie en canvas-sjablonen toegevoegd kunnen worden. Let op: Bij het aanmaken van het project worden de canvassen van het projectmodel eenmalig gekopieerd naar het project.

4. Let op: wanneer deze instelling uitgevinkt staat, volgt het project de standaard inrichting van het projectmodel.

Wat is het effect op bestaande projecten als de instellingen aangepast worden?

Als de manager via de instellen rechten krijgt om zelf de canvassen te bewerken, dan zullen de canvassen terugvallen naar de instellingen zoals deze waren bij de start van het project. Daarna kan de projectmanager, voor zijn/haar projecten, de instellingen van de canvassen op aanpassen voor de volgende onderdelen:

• Het tabblad overzicht
  • De canvassen van de producten in het tabblad Project planning
  • De canvassen voor de lijsten op het kanban bord

Wanneer de optie voor het bewerken van de canvassen door projectmanagers uitgeschakeld wordt, zullen bij bestaande project, gebaseerd op het betreffende model, de canvassen uit het projectmodel worden overgenomen en zijn de eigen ingestelde canvassen door de projectmanager niet meer zichtbaar.