1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Project
  4. Project algemeen
  5. Hoe kan ik projectmodellen voor standaard projecten maken?

Hoe kan ik projectmodellen voor standaard projecten maken?

1. Ga via Start naar jouw OU.

2. Kies het tabblad Modellen.
  3. Onder het kopje Projectmodellen kun je een bestaand model aanpassen of een nieuw projectmodel aanmaken.

4. Mocht je al projectmodellen gemaakt hebben voor de standaard projecten, dan worden deze eerst nog in de klassieke modus geopend. Via de mode switcher kun je het project model omzetten naar een projectmodel voor standaard projecten. Nadat je het projectmodel geswitcht hebt, komt het model in de goede lijst te staan en wordt het standaard in de nieuwe projecten app geopend.

Wanneer je een project start, komen alleen de relevante modellen naar boven. Er wordt onderscheid gemaakt tussen klassieke projectmodellen en standaard projectmodellen.

Je kunt in de Project app een nieuw project aanmaken:

1. Ga naar de Project app en kies + Project toevoegen.
  2. Kies hierbij voor het aanmaken van een klassiek project of een standaard project. Afhankelijk van het type project zie je de bijpassende projectmodellen waar je uit kunt kiezen.

Je kunt ook een nieuw project aanmaken via een canvas in de Portfolio app:

1. Ga naar de Portfolio app en open een canvas (kaartje) in de Portfolio funnel.

2. Klik op START EEN PROJECT.

3. Vul alle gegevens in.
  4. Wanneer je nu een projectmodel wilt selecteren, krijg je een keuze uit alle bestaande projectmodellen uitgesplitst klassieke en standaard modellen.

5. Na het aanmaken wordt de data uit het gekozen projectmodel (eenmalig) gekopieerd naar het nieuwe project.