1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Portfolio
  4. Issues
  5. Hoe houd ik issues bij in mijn portfolio?

Hoe houd ik issues bij in mijn portfolio?

Houd de issues van een portfolio bij in de Issues tab van de Portfolio app in de Fortes Change Cloud. Niet alleen is het makkelijk alle issues op dezelfde plek bij te houden, ook is het handig ze bij te houden op de plek waar alle andere relevante informatie over het portfolio staat.

In dit artikel vind je antwoord op de volgende vragen:

Wat is het doel van de issues tab in de Portfolio app?

De issues tab in de Portfolio app stelt je in staat alle issues die binnen een portfolio naar boven komen te documenteren. Daarnaast biedt het de mogelijkheid alle relevante informatie over de issues bij te houden, bijvoorbeeld het type issue, de status van de issue en de datum dat de issue is aangemaakt. Ook kan de lijst met issues worden geëxporteerd naar een spreadsheetprogramma, zodat de issues eenvoudig kunnen worden gedeeld met mensen die geen toegang hebben tot Fortes Change Cloud. Al met al kunnen issues makkelijk worden bijgehouden en op een overzichtelijke manier worden weergegeven in deze tab.

Hoe richt ik de issues tab in?

1. Bepaal welke informatie je wilt bijhouden voor een issue en voeg deze informatie toe als kolommen door te klikken op KOLOMMEN en de gewenste kolommen te selecteren. Dit zijn kolommen die meer informatie verschaffen over de issues. Kies bijvoorbeeld voor de kolom Laatst gewijzigd op om de datum van de laatste wijziging aan de issue weer te geven. Voorbeelden van kolommen:
    • Type geeft het type issue weer. Met deze informatie kan een vervolgstap worden bepaald.
    • Status geeft aan of een issue is opgelost of nog loopt.
    • Eigenaar biedt de mogelijkheid een issue toe te wijzen aan een specifiek persoon.
  2. Voeg een issue toe door te klikken op +. Vul vervolgens een omschrijving in en vul de overige kolommen in.
  3. Stel eventueel een filter in om de issues te filteren. Dit vergroot het overzicht, omdat het mogelijk is alleen de issues weer te geven die belangrijk zijn op dat moment. Stel eventueel een weergave in als je een filter of set van filters vaker wilt gebruiken.
  1. Exporteer de issues naar een spreadsheetprogramma om ze makkelijk door te sturen of om ze te delen met anderen die geen toegang hebben tot de Fortes Change Cloud.