1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Project
  4. Project algemeen
  5. Hoe stel ik rechten voor tabbladen in bij projectmodellen?

Hoe stel ik rechten voor tabbladen in bij projectmodellen?

Bij het gebruik van projectmodellen kan ingesteld worden of projecten de inrichting van het projectmodel blijven volgen, of dat de projectmanager de rechten heeft om de projectinrichting zelf aan te passen. Zo kun je onder andere instellen of de projectmanager de zichtbaarheid van tabbladen mag aanpassen of niet:

1. Vink de optie Projectmanagers kunnen de zichtbaarheid van tabbladen overrulen aan en klik op Opslaan.

2. Projectmanagers kunnen vervolgens via het tandwielicoontje links onderin de pagina de zichtbaarheid van tabbladen aanpassen.

3. Er verschijnt een pop-up waarin de zichtbaarheid van tabbladen aan- en uitgevinkt kan worden.

4. Let op: wanneer deze instelling uitgevinkt staat, volgt het project de standaard inrichting van het projectmodel.

Wat is het effect op bestaande projecten als de instellingen aangepast worden?

Als de projectmanager rechten krijgt om de zichtbaarheid van de tabbladen in te stellen, zullen in eerste instantie de tabbladen zichtbaar zijn zoals dit ook in het model ingesteld kan worden. Daarna kan de projectmanager zelf tabbladen in- of uitschakelen via het tandwielicoon linksonder in het scherm.

Wanneer de optie voor het instellen van de zichtbaarheid door de projectmanager wordt uitgeschakeld, zullen de projecten gebaseerd op het betreffende model de instellingen van het model gaan volgen. De zichtbaarheid van de tabbladen zoals deze ingesteld waren door de projectmanager worden hiermee overschreven.