1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Project
  4. Project algemeen
  5. Wat moet ik weten over het starten van een project?

Wat moet ik weten over het starten van een project?

De Project app van Fortes Change Cloud biedt vele mogelijkheden. Echter, hoe start je een project? En waarom moet je een project model selecteren? In dit artikel vind je antwoord op deze vragen. Wil je alles leren over projecten? Lees dan Alles over de Project app.

In dit artikel vind je antwoord op de volgende vragen:

Wat is een project model en waarom gebruik ik het?

Een project model in de project planning

Wanneer een project wordt gestart, moet er een project model worden geselecteerd. Een project model is een soort mal of template waarin verschillende project-componenten zijn vastgelegd. Wanneer een project wordt gestart, vormt het project model dus de basisopbouw van een project. Vanaf dit moment kan er van alles worden toegevoegd en worden aangepast in het project. In andere woorden, een project model zorgt er voor dat een project niet leeg is als het wordt gestart.

Hoe maak ik een project model?

Een project model wordt aangemaakt in de Principal Toolbox door een systeembeheerder. Dit is niet beschreven in deze knowledge base.

Hoe start ik een project?

1. Start een project vanuit een portfolio-item door in de funnel van de Portfolio app te klikken op een portfolio-item en vervolgens te klikken op START EEN PROJECT.
  2. Vul de benodigde informatie in. Vul een naam in en selecteer de organisatie eenheid waarin het project moet komen. Selecteer ook de map waarin het project moet komen en kies een project model om het project op te baseren. Selecteer daarnaast de managers van het project.
    • Vergeet niet om jezelf toe te voegen als manager, anders verlies je misschien toegang tot het project!
  3. Open het project door op het project te klikken in het dashboard van de Project app. Vanaf hier kun je beginnen met het plannen van het project of met het inrichten van de Project app. Wil je meer lezen over de Project app? Kijk dan op Alles over de Project app.
Het aanmaken van een nieuw project