1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Items in FCC in één keer aanmaken in Jira of Azure

Items in FCC in één keer aanmaken in Jira of Azure

Het is nu mogelijk om per increment alle items (bv. features) in één keer aan te maken in Jira of Azure. Tijdens deze actie worden de items in FCC automatisch gerelateerd aan de nieuw aangemaakte items in Jira of Azure. Dit kan gedaan worden op 2 plekken, namelijk in de PI Roadmap en in de PI Planning.

Uitzondering: items die nog niet zijn toegewezen aan een team of reeds gerelateerd zijn aan een Jira of Azure item worden overgeslagen.

Hoe: in het tabblad ’PI roadmap’ is per increment een menu-knop aanwezig. De menu-knop ziet er als volgt uit:

Druk in dit menu op de optie ‘Alle items aan nieuwe items in Jira of Azure relateren’.

In het tabblad ‘PI Planning’ is hiervoor bovenaan de pagina een knop ‘Alle items aan nieuwe items in Jira of Azure relateren’ toegevoegd.

N.B. De naam van deze functie is module afhankelijk. Staat alleen de Jira module aan, dan wordt er over Jira gesproken. Hetzelfde geldt voor Azure. Staan zoals in bovenstaand voorbeeld beide modules aan, dan wordt er gesproken over relateren aan Jira of Azure items.