1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Goedkeuringsworkflows
  4. Hoe werkt de adviesrol in Goedkeuringsworkflows?

Hoe werkt de adviesrol in Goedkeuringsworkflows?

In de Goedkeurings­workflows-app kun je advies vragen van specifieke gebruikers. Hierbij wordt een issue niet goedgekeurd of afgekeurd, maar kan er een notitietekst toegevoegd worden met als doel om advies te geven over een kwestie. Je kunt dit op de volgende manier instellen in de app:

1. Klik in de Goedkeurings­workflows-app op ‘configuratie’ en selecteer de juiste groep.
  2. Klik vervolgens op de juiste categorie.
  3. Stel bij Stap 1 als nieuw staptype ‘Advies’ in en kies voor de gewenste manier van adviseren (sequentieel; parallel – iedereen moet adviseren; of parallel – één advies is voldoende).
  4. Kies bij ‘Voltooid door’ voor de optie ‘Personen geselecteerd door de workflow starter’ en maak een Label aan, bijvoorbeeld ‘Adviseurs’.
  5. Wanneer je ook gebruik wilt maken van goedkeurders dan kan dit ingevuld worden bij Stap 2 door te kiezen voor staptype ‘Goedkeuring’, de gewenste manier van goedkeuring in te vullen, bij ‘Voltooid door’ te kiezen voor ‘Personen geselecteerd door de workflow starter’ en het Label ‘Goedkeurders’ aan te maken.

6. Maak vervolgens een nieuwe workflow aan en kies de beoogde adviseurs en goedkeurders.