1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Portfolio
  4. Portfolio-funnel
  5. Hoe kan ik portfolio-items in bulk toevoegen (vanuit Excel of clipboard)?

Hoe kan ik portfolio-items in bulk toevoegen (vanuit Excel of clipboard)?

Op het funnel-tabblad is het mogelijk om in bulk portfolio-items toe te voegen in een portfolio. Tevens kan hiermee ook direct informatie op de (custom) velden ingevuld worden voor deze portfolio-items.

1. Overzicht van portfolio-items in Excel (in tabelvorm).
  2. Gegevens plakken met de functie Portfolio-items importeren.

Overzicht van portfolio-items in Excel (in tabelvorm)

1. Maak een overzicht van de aan te maken portfolio-items in Excel (of vergelijkbare vorm zoals bijvoorbeeld een Google-sheet. Zorg bij voorkeur dat de koppen boven de kolommen gelijk zijn aan de custom velden waarop de gegevens geïmporteerd moeten worden.
  1. Selecteer de tabel in Excel en kopieer de gegevens naar het klembord (Ctrl+C). Zorg dat je hierbij ook de koppen meeneemt in de selectie.

Gegevens plakken met de functie Portfolio-items importeren

1. Klik op het uitklapmenu en selecteer de optie Portfolio-items importeren.
  1. Plak vervolgens de gekopieerde gegevens (uit Excel) in het getoonde dialoog en controleer of de mapping van de koppen met de velden juist is overgenomen. Stel eventuele ontbrekende velden in boven de kolommen en selecteer voor de datumvelden het gebruikte datumformaat in.
  1. Selecteer een Lijst in het Kanban-waarin de nieuwe portfolio-item aangemaakt moeten worden en klik vervolgens op Item toevoegen.