1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Project
  4. Project planning
  5. Planningsitems verplicht maken in projectmodellen en projecten in de standaard modus

Planningsitems verplicht maken in projectmodellen en projecten in de standaard modus

Deze mogelijkheid bestond al in de Klassieke modus en werkt nu ook in de ‘Standaard modus’.

In projectmodellen en projecten in de standaard modus kunnen planningsitems vanaf nu verplicht gemaakt worden. Door het verplicht maken van een item kan deze niet meer (door de projectmanager/ondersteuner) verwijderd worden uit de projectplanning.

Hoe werkt het: Planningsitems verplicht maken in een projectmodel

De verplichting op een planitem wordt in het projectmodel ingesteld. Als een project wordt aangemaakt op basis van dat projectmodel krijgt het aangemaakte project deze verplichte planitems: die dus niet door de projectleider van dat project verwijderd kunnen worden.

Let op: De verplichting wordt alleen bij het aanmaken van een project overgenomen. Wordt op een later moment de verplichting in het model aangepast, dan wordt dit niet overgenomen in bestaande projecten. De aanpassing wordt alleen meegenomen in nieuw aan te maken projecten.

Als manager van een projectmodel kun je op de detailpagina van een planningsitem de verplichting instellen.  Ga naar de detailpagina van een planningsitem door in de ‘Project planning’ tab te klikken op de pijlknop achter een planningsitem. Je opent dan de detailpagina van een planningsitem.

Rechtsboven op de verschenen detailpagina kun je het item verplicht maken door te klikken op de knop <Dit item verplicht maken>.

Wanneer een item verplicht is staat dit vermeld in de header van het item. De verplichting kan eraf gehaald worden door op de knop te klikken < Dit item niet verplicht maken>.

Planningsitems verplichting aanpassen in een project
Als gebruiker met Systeembeheerder-rechten kan in projecten de verplichting van planningsitems aangepast worden. Dit kun je op dezelfde wijze doen als in het projectmodel. Dus op de detailpagina van een planningsitem middels de knop <Dit item verplicht maken> of <Dit item niet verplicht maken>.