1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Project
  4. Project planning
  5. Planningsitems relateren aan Azure items

Planningsitems relateren aan Azure items

Het was al mogelijk om portfolio-items en programma-items te relateren aan Azure-items. Het is nu ook mogelijk om in de projecten app planningsitems te relateren aan nieuwe en bestaande Azure items.

Als eerste koppel je Azure teams aan je project. Klik op het kebabmenu en voeg één of meerdere Azure teams toe.

Ga naar de detailpagina van een planningsitem door in de ‘Project planning’ tab te klikken op de pijlknop achter een planningsitem. Kies vervolgens op <Relateer nieuw Azure item> of <Relateer bestaand Azure item> om het FCC-planningsitem te koppeling aan een Azure item.

Wanneer je kiest om een nieuw Azure item te relateren verschijnt een pop-up waarin je een Azure team selecteert. Klik je op de knop <Item aanmaken> dan wordt in Azure een nieuw item bij het geselecteerde Azure team aangemaakt.

De ID van het Azure item wordt vervolgens rechtsboven op de detailpagina van het planningsitem getoond. Door op de ID te klikken wordt een nieuw tabblad in de browser geopend en ga je direct naar het item in Azure.

Wanneer je kiest om een planningsitem te relateren aan een bestaand Azure item kies je in de pop-up allereerst een Azure team en vervolgens een bestaand Azure item. Klik vervolgens op de knop <Relateer item>. Ook dan wordt het Azure item rechtsboven op de detailpagina van het planningsitem getoond.