1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Project
  4. Project planning
  5. Hoe gebruik ik baselines in de Project app?

Hoe gebruik ik baselines in de Project app?

Een portfoliomanager kan in de Portfolio app controleren of de planning van diverse projecten blijft voldoen aan de gestelde mijlpalen. Een projectmanager doet hetzelfde voor zijn project in de Project app:

1. Zodra de portfoliomanager zijn mijlpalen inclusief planning heeft gedefinieerd, kan deze planning opgeslagen worden als ‘baseline’. Dat wil zeggen dat deze datums worden onthouden/opgeslagen.
  2. Als de projectmanager vervolgens rapporteert over die mijlpalen en de einddatum van een bepaalde taak of mijlpaal is verschoven ten opzichte van de baseline, dan wordt dit inzichtelijk voor de portfoliomanager.
  3. De initiële baseline is zichtbaar als een dun lijntje onder de huidige planning. Zo is het duidelijk voor de portfoliomanager dat de planning is afgeweken ten opzichte van de initiële baseline.

Een planning die in lijn is met de initiële baseline ziet er als volgt uit:

Een planning die is verschoven is ten opzichte van de initiële baseline ziet er als volgt uit:

4. Onder de knop ‘filters’ kan ingesteld worden welke baseline getoond wordt.

5. De portfoliomanager beschikt over de mogelijkheid een initiële en een actuele baseline op te slaan. Zo kan ook de actuele, aangepaste planning opgeslagen worden als nieuwe baseline, wanneer de portfoliomanager het eens is met de aanpassingen van de projectmanager.

6. De initiële baseline kan dan nog wel bewaard worden, om terug te blikken op de oorspronkelijke planning.