1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Portfolio
  4. Mijlpalenplanning
  5. Baselines zetten per portfolio-item of mijlpaal

Baselines zetten per portfolio-item of mijlpaal

Het gebruik van baselines is een belangrijk onderdeel van de protfolio- en projectfunctionaliteit in Fortes Change Cloud. Het geeft de mogelijk om terug te kijken naar de eerdere planningsstadia van het portfolio of project.

Op het portfolio is hier een nieuwe functie beschikbaar gemaakt, waarmee het mogelijk is om deze baseline ook voor individuele projecten of mijlpalen in te stellen vanuit het portfolio.

Ga naar het tabblad Mijlpalenplanning in het portfolio.

1. Selecteer vervolgens de items (initiatieven, projecten of milestones) waarvoor je de baseline in wilt stellen.
  2. Klik daarna in het drowdown-menu Bulk bewerking, op Toevoegen aan initiële baseline of Toevoegen aan actuele baseline om respectievelijk de initiële- of actuele baseline aan te passen.
  3. Er wordt nu en bevestigingsscherm getoond waarin alle geselecteerd projecten en mijlpalen worden getoond in een lijst. Klik hier op Initiële baseline opslaan of Actuele baseline opslaan om de wijziging toe te passen.