1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Agile programma
  4. Portfolio-items uitsplitsen
  5. Overzicht behouden in de tab ‘Items uitsplitsen’

Overzicht behouden in de tab ‘Items uitsplitsen’

In de tab ‘Items uitsplitsen’ van het Agile Programma kan per Portfolio-item (bv. Epic) een opdeling in sub-items (bv. Features) gemaakt worden. Staan er veel Portfolio-items met sub-items dan wordt het doorzoeken van deze lijst als snel lastig.  Om toch het overzicht te behouden zijn drie functionaliteiten toegevoegd.

In- en uitklappen van Portfolio-subitems

Snel alle Portfolio-items (bv. Epics) onder elkaar zien door de subitems (bv. Features) te verbergen.

\/

Wanneer een portfolio-item ingeklapt is, wordt per lijst het aantal sub- items getoond:

Portfolio-items kunnen per stuk  > in- en  \/ uitgeklapt worden maar ook tegelijk.

Portfolio-items ‘zonder zichtbare programma-items verbergen’

Op de Uitsplitsen tab is een filteroptie toegevoegd om met één druk op de knop alle portfolio-items (bv. Epics) te verbergen die geen subitems (bv. Features) hebben.

De check box aanvinken filtert de portfolio-items die geen subitems hebben. De check box uitvinken toont de betreffende portfolio-items weer.

Eenvoudig Portfolio-items in het Agile Programma binnenhalen

In de tab ‘Items uitsplitsen’ van het Agile Programma kun je portfolio-items binnenhalen in het programma. Dit door onder de reeds binnengehaalde portfolio-items het item op te zoeken en te klikken op PORTFOLIO IN DIT AGILE PROGRAMMA BINNENHALEN. Deze functionaliteit blijft ongewijzigd.

Om te voorkomen dat je eerst door een lange lijst met binnengehaalde Portfolio-items naar beneden moet scrollen is een tweede manier toegevoegd om portfolio-items binnen te halen. Rechts bovenaan de pagina is de knop PORTFOLIO BINNENHALEN toegevoegd.

Als je op deze knop klikt verschijnt onderstaand dialoog. Selecteer eerst het portfolio en eventueel de lijst waaruit je het portfolio-items wenst te selecteren. Selecteer vervolgens de portfolio-items die je wilt binnenhalen en klik tot slot op de knop PORTFOLIO-ITEMS BINNENHALEN.