1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Agile programma
  4. Portfolio-items uitsplitsen
  5. Met meerdere Agile Programma’s werken aan één Portfolio-item

Met meerdere Agile Programma’s werken aan één Portfolio-item

Vastleggen en tonen dat Programma bijdraagt aan Portfolio-item dat niet zelf binnengehaald is

Op de Splitsen tab van een Agile Programma kun je een Portfolio-item binnenhalen.

Slechts één Programma kan een Portfolio-item binnenhalen op de Splitsen-tab. In de praktijk kan het echter voorkomen dat meerdere programma’s bijdragen aan hetzelfde Portfolio-item. Om deze situatie correct te kunnen vastleggen in Fortes Change Cloud is het mogelijk om op de detailpagina van een Programma-item een item van een gekoppeld Portfolio te koppelen:

Stap 1:

Stap 2:

Stap 3:

Op het moment dat een Programma bijdraagt aan een Portfolio-item, zonder dat dit Programma het Portfolio-item binnengehaald heeft op de Splitsen tab, wordt het Portfolio-item getoond wordt op de Splitsen tab van het Programma. Het Portfolio-item naam heeft nu een licht gele arcering i.p.v. donkergeel:

Let op: wanneer geen van de Programma’s het Portfolio-item binnengehaald heeft, kunnen programma’s wel bijdragen aan het Portfolio-item, maar wordt het Portfolio-item niet op de Splitsen tab van de Programma’s getoond. Voor het tonen van het Portfolio-item op de Splitsen tab is het dus noodzakelijk dat één van de Programma’s het Portfolio-item binnenhaalt.

Tonen van meerdere Programma’s die bijdragen aan hetzelfde Portfolio-item

Er is een nieuw overzicht toegevoegd dat laat zien welke Programma’s met Programma-items bijdragen aan het betreffende Portfolio-item.

Op het moment dat meerdere Programma’s bijdragen aan eenzelfde Portfolio-item wordt bij het Programma dat het Portfolio-item binnengehaald heeft de link “Programma-items opgeleverd door andere programma’s” getoond, gevolgd door het aantal Programma-items dat andere Programma’s bijdragen.

Wanneer je op de link klikt, wordt het volgende overzicht getoond:

In dit voorbeeld heeft Programma 1 het Portfolio-item binnengehaald (gele arcering). Programma’s 2 en 3 dragen bij. De namen van Programma 2 en programma 3 zijn klik-baar, zodat je snel naar het betreffende Programma kunt navigeren.

Op het moment dat een Programma bijdraagt aan een Portfolio-item, maar het zelf niet binnengehaald heeft, wordt onder de Portfolio-item naam de link “Binnengehaald door:” getoond, aangevuld met de naam van het betreffende Programma (in dit voorbeeld Programma 1) en het aantal Programma-items dat andere programma’s bijdragen aan het Portfolio-item.

Wanneer je op de link klikt, wordt het volgende overzicht getoond:

Het eigen programma wordt altijd bovenaan getoond. De overige programma’s die bijdragen worden vervolgens alfabetisch op naam gesorteerd. Het programma dat het Portfolio-item binnengehaald heeft is geel gearceerd.