1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Portfolio
  4. Algemeen
  5. Portfoliomodellen in Standaard modus beschikbaar

Portfoliomodellen in Standaard modus beschikbaar

Als je een nieuw Portfolio start wordt deze aangemaakt op basis van een Portfoliomodel. Het nieuwe Portfolio krijgt daarmee de eigenschappen die zijn gedefinieerd in het Portfoliomodel. Ook als in een Portfoliomodel later aanpassingen worden gemaakt worden deze aanpassingen doorgegeven aan alle Portfolio’s die met dat Portfoliomodel zijn aangemaakt.

Portfoliomodellen zijn altijd al beschikbaar geweest voor de zo genoemde Classic mode (de PTB-look and feel). Nu is het ook mogelijk om het Portfoliomodel te configureren voor Portfolio’s die de Standaard modus gebruiken (de nieuwere FCC-look and feel)

Waar vind ik de Portfoliomodellen
Meestal bevinden de Portfoliomodellen zich in het tabblad ‘Modellen’. Dit tabblad bevindt zich op het hoogste niveau van de structuur (Organisatorische eenheden) in FCC.

Voorbeeld van de map met Portfoliomodellen

Wie kan het Portfoliomodel aanpassen
De beheerder van de FCC en de Manager/Ondersteuner van de Organisatorische Eenheid waarin het Portfoliomodel zich bevindt kunnen aanpassingen in het Portfoliomodel aanbrengen.

Bestaande Portfoliomodellen omzetten naar Standaard modus
Zodra je het oude Portfoliomodel hebt geopend kan middels de mode switch (boven in beeld) een bestaand Portfoliomodel omgezet worden van Classic naar Stanaard modus.

Instellingen voor de Portfolio’s die gebaseerd zijn op het Portfoliomodel
In het Portfoliomodel verschijnt een oranje balk met tekst. Druk op deze onderstreepte tekst om een dialoog te openen waarin het gedrag voor het volgen van instellingen in het Portfoliomodel ingesteld kan worden.

In het Portfolio-model kan het Portfolio zoals je dat voor de organisatie wil hebben ingericht worden:

• Tabbladen met functionaliteiten selecteren die gebruikt mogen worden.
  • Kanban-lijsten: het voortbrengingproces (Portfolio-funnel) inrichten
  • Canvassen (Lay-out van de Portfolio-kaartjes) inrichten

Afhankelijk van de instellingen in het Portfoliomodel kunnen de in het model gemaakte configuraties al dan niet aangepast worden door de Portfolio-manager van het Portfolio dat is aangemaakt.