1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Project
  4. Portfoliorapportage
  5. Hoe werk ik met de portfoliorapportage?

Hoe werk ik met de portfoliorapportage?

Met de portfoliorapportage tab in de Project app zorgt ervoor dat je eenvoudig belangrijke informatie, zoals mijlpalen of statussen, kan rapporteren naar het portfolio waartoe jouw project behoort. Het is daardoor een makkelijke en snelle manier om informatie te communiceren naar de relevante personen.

In dit artikel vind je antwoord op de volgende vragen:

Wat is het doel van de portfoliorapportage?

Een portfoliomanager kan vanuit een portfolio een rapportageverzoek sturen naar een project. Hij verzoekt daarmee de projectmanager een rapportage in te vullen, bijvoorbeeld over de voortgang of de gemaakte kosten van het project. Wanneer de rapportage is ingevuld kan de projectmanager hem publiceren naar het portfolio. De informatie in het portfolio wordt hierdoor bijgewerkt en bevat de meest recente wijzigingen. De portfoliorapportage tab stelt je als projectmanager dus in staat om eenvoudig te rapporteren aan het portfolio waartoe jouw project behoort.

Hoe maak ik een portfoliorapportage?

Een portfoliorapportage wordt gecreëerd in de rapportage tab in Portfolio app. De portfolio manager kan een rapportageverzoek sturen voor één of meerdere portfolio-items, zodat de relevante persoon de informatie in het rapportagemodel updatet. In andere woorden, een portfoliomanager kan een rapportageverzoek sturen naar een project, zodat de projectmanager de informatie in de rapportage updatet. Zo wordt er gezorgd dat informatie up-to-date blijft.

Omdat deze functionaliteit zich in de Portfolio app bevindt, zal er in de help voor de Portfolio app verder op in worden gegaan.

Hoe vul ik een portfoliorapportage in?

1. Check of er een portfoliorapportage is om in te vullen. Een nieuwe rapportage om in te vullen herken je aan een zandloper bij rapportagestatus. Het kan ook zijn dat je een mailtje hebt gekregen met het verzoek een rapportage in te vullen.
De rapportagestatus en de bewerken-knop
  1. Vul of bewerk de informatie in de rapportage door te klikken op de bewerken-knop. De portfoliomanager heeft gekozen welke informatie wordt gevraagd om te updaten.
Het invullen van een portfoliorapportage
  1. Publiceer de rapportage naar het portfolio wanneer je de rapportage hebt ingevuld door te klikken op Publiceer naar portfolio. Dit zorgt er voor dat de informatie in de rapportage wordt doorgegeven aan het portfolio, zodat de informatie in het portfolio up-to-date is.