1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Portfolio
  4. Risico's
  5. Hoe houd ik risico’s binnen mijn portfolio bij?

Hoe houd ik risico’s binnen mijn portfolio bij?

Houd de risico’s van een portfolio bij in de Risico’s tab van de Portfolio app in de Fortes Change Cloud. Niet alleen is het makkelijk alle risico’s op dezelfde plek bij te houden, ook is het handig ze bij te houden in de Portfolio app – de plek waar alle andere relevante informatie over dit portfolio staat.

In dit artikel vind je antwoord op de volgende vragen:

Wat is het doel van de risico’s tab in de Portfolio app?

Met de risico’s tab in de Portfolio app van de Fortes Change Cloud houd je eenvoudig de risico’s van jouw portfolio bij. Voor elk risico kun je de status, de kans en de impact bijhouden. Ook kun je een risico toewijzen aan iemand en kun je andere relevante informatie weergeven, zoals bijvoorbeeld de datum waarop het risico in aangemaakt. Verder kun je in deze tab de lijst met risico’s exporteren naar een spreadsheetprogramma, om de risico’s eenvoudig te delen met mensen die geen toegang hebben tot het project. Al met al zorgt de deze tab er voor dat de risico’s van jouw portfolio eenvoudig en centraal worden bijgehouden.

Hoe richt ik de risico’s tab in?

1. Voeg de gewenste kolommen toe door te klikken op KOLOMMEN en de gewenste kolommen te selecteren. Dit zijn kolommen die meer informatie verschaffen over de risico’s. Kies bijvoorbeeld voor de kolom Laatst gewijzigd op om de datum van de laatste wijziging van het risico weer te geven.
  2. Voeg een risico toe door te klikken op +. Vul vervolgens een omschrijving in en vul de overige kolommen in.
    • Status geeft aan of een risico is opgelost of nog loopt.
    • Kans vermeldt de kans dat het risico zich voltrekt.
    • Impact geeft de impact van een risico weer, zij het dat het zich voltrekt.
    • Eigenaar biedt de mogelijkheid een risico toe te wijzen aan een specifiek persoon.
  3. Stel eventueel een filter in om de risico’s te filteren. Dit vergroot het overzicht, omdat het mogelijk is alleen de risico’s weer te geven die belangrijk zijn op dat moment. Stel eventueel een weergave in als je een filter of set van filters vaker wilt gebruiken.
  4. Exporteer de risico’s naar een spreadsheetprogramma om ze makkelijk door te sturen of om ze te delen met anderen die geen toegang hebben tot de Fortes Change Cloud.