1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Project
  4. Eigen lay-out
  5. Hoe werk ik met de eigen lay-out tab in de Project app?

Hoe werk ik met de eigen lay-out tab in de Project app?

De eigen lay-out tab stelt je in staat een overzicht te creëren zoals jij dat wilt. Zo creëer je inzicht in een project, of stel je anderen op de status en de voortgang van het project. Ook kun je op deze tab het overzicht maken dat precies past bij jouw organisatie!

In dit artikel vind je antwoord op de volgende vragen:

Wat is het doel van de eigen lay-out?

De eigen lay-out tab van de Project app gebruik je om het overzicht te creëren dat je nog mist in deze app. Zo kun je de tab gebruiken om informatie specifiek voor jouw organisatie weer te geven, of juist om de issues en risico’s van een project naast elkaar te zetten. Je creëert een overzicht door canvas-segmenten op de pagina te plaatsen. Deze canvas-segmenten kunnen diverse informatie weergeven, en kunnen worden gepositioneerd zoals jij dat wilt. Hierdoor lijkt de lay-out tab op de canvassen die worden gebruikt in bijvoorbeeld de portfolio-funnel in de Portfolio app of op het kanban bord van de Project app. Lees meer over canvassen op Alles over canvassen.

What are the different canvas segment types I can use?

A canvas is made up of different segments. By combining these segments you create the overview you need. This tab uses the following canvas segments:

• Velden
  • Lijst

De verschillende canvas-segment types hebben elk hun eigen doel en functie. Wil je meer weten over de functies van de canvas-segment types? Lees dan Alles over canvassen.

Hoe richt ik de eigen lay-out in?

1. Bedenk welke informatie zichtbaar moet zijn op deze tab. Je kunt er voor kiezen hier de algemene informatie van het project weer te geven. Echter, het is ook mogelijk een financieel overzicht te maken of relevante informatie voor alle leden van het project weer te geven.
  2. Voeg canvas-segmenten toe door te klikken op Pagina aanpassen en vervolgens op + segment toevoegen. Kies het gewenste segment en voeg het toe aan de pagina.
    • Sleep een segment om het te verplaatsen en klik-en-sleep de rechter onderhoek om het segment van grootte te veranderen.
    • Tip: geef segmenten die bij elkaar horen dezelfde kleur! Zo ontstaat een helder overzicht.
    • Meer informatie over het maken en inrichten van canvassen en canvas-segmenten vind je op Alles over canvassen.
  3. Sla de pagina op door te klikken op Opslaan.
  4. Vul de informatie in naar gewenst. Let wel dat sommige velden niet op deze pagina kunnen worden aangepast of automatisch worden ingevuld. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de startdatum en einddatum van een project alleen kunnen worden aangepast op portfolio-niveau.