1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Algemeen
  4. Nieuw component voor lijsten

Nieuw component voor lijsten

De lijstsegmenten die in de diverse canvassen in de Fortes Change Cloud beschikbaar zijn, maken nu gebruik van een nieuw technisch component. Dit geldt tevens voor de issue- en risicologboeken in de portfolio-app en projecten-app.

Het nieuwe component werkt als volgt:

Toevoegen – Om een item toe te voegen klik je op de knop “+ TOEVOEGEN”. Er wordt een nieuwe lege regel getoond, vul hier de benodigde gegevens in.

Verwijderen – Selecteer één of meer items door de betreffende checkboxen aan te vinken. Klik vervolgens op de knop “VERWIJDEREN”. Er wordt dan een dialoog getoond om het verwijderen te bevestigen, klik op de knop “VERWIJDEREN” om de items definitief te verwijderen (hier wordt eerst een bevestigingsdialoog getoond).

Sorteren – Om de lijst oplopend alfabetisch te sorteren kan je eenmaal op de kop van de betreffende kolom klikken. Wanneer je nogmaals op de kop klikt wordt de sortering aflopend.

Filteren – Filters kunnen ingesteld worden door op filterknop in de kolomkop te klikken. Vul vervolgens de benodigde gegevens in en klik daarna op OK om het filter toe te passen.

Kolom toevoegen of verwijderen – Om kolommen toe te voegen of te verwijderen uit het overzicht klik je op de knop “KOLOMMEN SELECTEREN”. Pas de gewenste wijziging in zichtbaarheid van kolommen toe en klik vervolgens naast het selectiedialoog.

Weergave opslaan – Klik op de knop “WEERGAVE OPSLAAN” om de huidige weergave op te slaan. Selecteer in het getoonde dialoog een bestaande weergave of vul een naam in voor een nieuwe weergave en kies het type van de weergave. Klik vervolgens op OK op om de weergave bij te werken / aan te maken.