1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Strategie
  4. Alles over de Strategie app

Alles over de Strategie app

Goede communicatie is de sleutel tot succesvolle samenwerking binnen een organisatie. De Strategie app van Fortes Change Cloud is een handige tool om communicatie te verhelderen. De Strategie app helpt bij het communiceren van een strategie van een organisatie of organisatie-eenheid naar haar medewerkers.

In dit artikel vind je antwoord op de volgende vragen:

Wat is het doel van de Strategie app?

Wanneer je een nieuwe strategie aanmaakt in de Strategie app worden vier domeinen gecreëerd. Dit zijn Financial, Internal Processes, Learning & Growth en Customer. Aan deze domijnen kunnen doelstellingen worden toegevoegd, om zo de strategie in beeld te brengen. Het visualiseren van een strategie geeft inzicht en zorgt voor heldere communicatie. Zo is het makkelijk om via de Portfolio app te rapporteren over de doelstelling 30% meer leads genereren, een doelstelling die zou passen binnen de strategie van een groeiend IT bedrijf.

Waar gebruik ik een strategie?

De strategieën in de Strategie app worden op een paar plekken gebruikt:

• In de Portfolio app kunnen de doelstellingen van een strategie gekoppeld worden aan een portfolio om inzicht te krijgen in de prestaties van het portfolio per doelstelling.
  • In de Insights app krijg je inzicht in de voortgang van verschillende doelstellingen.

Een strategie hoeft natuurlijk niet gebruikt te worden in combinatie met een andere app. Een strategie kan ook losstaand worden gebruikt; als middel om inzicht te creëren in de doelstellingen van een organisatie(-eenheid).

Hoe creëer ik een nieuwe strategie?

1. Start met het toevoegen van een nieuwe strategie door te klikken op Strategie toevoegen op de startpagina van de Strategie app. Vul een naam in voor de nieuwe strategie en selecteer één of meerdere managers van de strategie. Klik op de strategie om hem te openen.
  2. Bedenk in welke domeinen je de doelstellingen van de strategie wilt onderbrengen en hernoem eventueel de domeinen. Bij het aanmaken van een strategie worden de domeinen Financial, Internal Processes, Learning & Growth en Customer automatisch aangemaakt. Als deze domeinen niet voldoen aan jouw wensen hernoem je ze door te klikken op de naam van het domein en een nieuwe naam in te vullen.
  3. Voeg doelstellingen toe aan de domeinen door binnen een domein op DOELSTELLING TOEVOEGEN te klikken en een doelstelling in te vullen. Het is handig een naam te kiezen die direct duidelijk maakt wat de doelstelling is.
  4. Verander het uiterlijk van de doelstellingen door een doelstelling naar een nieuwe positie binnen zijn domein te slepen of hem vanuit de rechteronderhoek groter of kleiner te maken. Pas ook de kleur aan door op een doelstelling te klikken en te klikken op Kleur wijzigen.
Het bewerken van doelstellingen