1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Portfolio
  4. Doelstellingen volgen
  5. Hoe richt ik de doelstellingen volgen tab in?

Hoe richt ik de doelstellingen volgen tab in?

1. Voeg bedrijfsbrede doelstellingen toe door op + achter van strategie te klikken. Doelstellingen die hier worden toegevoegd zijn onderdeel van een bedrijfsbrede strategie.
  2. Voeg doelstellingen voor het huidige portfolio toe door te klikken op + achter dit portfolio. Gebruik deze optie om een lokale doelstelling te creëren.
    • Doelstellingen voor het huidige portfolio zijn te zien en te gebruiken in de hele Portfolio app. Echter, ze zijn niet zichtbaar in andere portfolio’s.
  3. Stel het niveau van een doelstelling in door te kiezen of de vooruitgang van een doelstelling gemeten wordt voor het hele portfolio of per portfolio item.
    • Klik op een doelstelling en klik vervolgens op INSTELLINGEN.
  4. Stel de scorekaart in naar wens. Bepaal hier of een waarde groen of rood is wanneer de waarde hoger is dan de target.
    • Klik op een doelstelling en klik vervolgens op INSTELLINGEN. De instelling bevindt zich onder Scorekaart instellingen.
  5. Pas de weergave aan zodat het gewenste overzicht ontstaat. Stel bijvoorbeeld de zichtbare jaren in en kies voor kwartalen of maanden in het overzicht.
  6. Voeg leden toe om samen te werken in deze tab. Klik op Leden en op een + achter een rol om iemand toe te voegen in deze rol.
  7. Vul targets en gerealiseerde waardes in om inzicht te krijgen in de prestaties van het portfolio.