1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Portfolio
  4. Capaciteitsplanning op skills
  5. Hoe kan ik skills berekenen met de Capaciteitsplanning?

Hoe kan ik skills berekenen met de Capaciteitsplanning?

Door gebruik te maken van ruwe schattingen kan de manager portfolio items bepalen en plannen tegen de ingestelde beschikbaarheid van skills:

1. Wanneer je ruwe schattingen hebt toegevoegd via het canvas, worden deze getoond in het Capaciteitsplanning tabblad.
  2. Per skill verschijnt onderaan het scherm de totale benodigde capaciteit.
  3. Per skill kun je in dit onderste scherm aangeven hoeveel uren per week beschikbaar zijn door op het agenda-icoontje te klikken.

4. Voer voor de beschikbaarheid een start- en einddatum in en de beschikbare uren of FTE per week. Wanneer dit per week verschilt, kun je meerdere start- en einddata invoeren.

5. In het onderste scherm kun je zien wat de beschikbaarheid is:
    • Een rood balkje houdt in dat er onvoldoende capaciteit is.
    • Een gele balk betekent dat er meer capaciteit is dan gevraagd wordt.
    • Een groene balk betekent dat er voldoende capaciteit is voor de geschatte skills

6. Plan vervolgens het juiste project en de benodigde skills in door op het balkje van de ruwe schatting te klikken en te kiezen voor Start planning.